Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΛ !

Κατάληψη των εγκαταστάσεων της Πυρκάλ από τους εργαζόμενους.
Σε κατάληψη των εγκαταστάσεων προχώρησαν προχτές οι εργαζόμενοι της Πυρκάλ την οποία θα συνεχίσουν μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου!

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρουν:

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός από τη μεριά της διοίκησης της εταιρείας (Πρόεδρος Στ. Αδριάνης και Διευθύνων Σύμβουλος Παναγ. Τρυφιάτης) και του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας (κ.κ Μπεγλίτης – Σπηλιόπουλος) ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Προχωρούν ολοταχώς:

1. Στη διάλυση και το ξεπούλημα της τελευταίας αμυντικής βιομηχανίας (ήδη σήμερα «δεξιώθηκαν» του Αμερικανούς)!!

2 Μεθοδεύουν να μας απολύσουν για ένα κομμάτι ψωμί, περικόπτοντας τις αποζημιώσεις μας, αφού ήδη έχουν προχωρήσει στην άγρια περικοπή των μισθών μας και μάλιστα δεν μας πληρώνουν τα δεδουλευμένα μας. Τα σωματεία μας αρνούνται να συναινέσουν σε αυτό το έγκλημα και στη συνεχιζόμενη κοροϊδία.

Σήμερα προχωρήσαμε στην κατάληψη των γραφείων της κεντρική διοίκησης φοβούμενοι τις «μελέτες» που γίνονται στο υπουργείο για μας χωρίς εμάς.

Εμείς οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), δεν είμαστε αναλώσιμα υλικά που μπορούν η διοίκηση και η κυβέρνηση να μας πετάνε στο καλάθι στων αχρήστων.

Τα Σωματεία Εργαζομένων ΕΑΣ ΑΒΕΕ

ΥΜΗΤΤΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΛΑΥΡΙΟΥ
ΜΑΝΔΡΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα!

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το Στέκι της Χαραυγής στις γειτονιές του Υμηττού και της Δάφνης. Προβολή ταινίας

Το καλοκαίρι μετακομίζουμε. Όχι σε κάποια παραλία ή σε κάποια κατασκήνωση αλλά στις γειτονιές του Δήμου μας. Έτσι θα στήνουμε αυτοσχέδιους θερινούς κινηματογράφους για προβολές, θα βρισκόμαστε και θα συζητάμε. Γιατί όπως το έχουμε ξαναπεί : "στον καιρό του ΔΝΤ κανείς δεν είναι μόνος".
Ξεκινάμε λοπόν αυτή την Τετάρτη στην Πλατεία Χαραυγής (Μακρυγιάννη) στις 8.30 μμ με την ταινία του R. Solanas ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ.

Μετά την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή το 1983, διαδοχικές δημοκρατικές κυβερνήσεις ξεκίνησαν μια σειρά μεταρρυθμίσεων οι οποίες αποσκοπούσαν να μετατρέψουν την Αργεντινή στην πιο φιλελεύθερη και ευημερούσα οικονομία του κόσμου. Λιγότερο από 20 χρόνια αργότερα οι Αργεντινοί έχουν χάσει κυριολεκτικά τα πάντα. Οι μεγάλες εθνικές εταιρείες έχουν πωληθεί πολυ χαμηλότερα από την αξία τους σε ξένες εταιρείες. Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις έχουν εκτραπεί στις τσέπες διευθαρμένων αξιωματούχων. Αναθεωρήθηκε η εργατική νομοθεσία και αφαιρέθηκαν όλα τα δικαιώματα από τους εργαζόμενους. Σε μια χώρα που αποτελεί παραδοσιακά σημαντικό εξαγωγέα τροφίμων, ο υποσιτισμός είναι δεδομένος. Εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι και βυθίζονται στη φτώχεια. Οι αποταμιεύσεις τους εξαφανίζονται σε μια τελική κατάρρευση των τραπζών. Η ταινία εστιάζει στις πολιτικές, οικονομικές κοινωνικές και δικαστικές πράξεις που έδειξαν το δρόμο προς την καταστροφή της Αργεντινής.

Κάθε ομοιότητα με οικείες χώρες και καταστάσεις είναι άραγε τυχαία;

Η ταινία Αργεντινή: μνήμες μιας οικονομικής λεηλασίας (Memoria del Saqueo) είναι του Fernando E. Solanas που βραβεύτηκε με τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2004 και το πρώτο βραβείο ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ της Αβάνας.

Διαβάστε περισσότερα!

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τι γίνεται με το άλσος " Άρη Αλεξάνδρου" ;

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το άλσος "Άρη Αλεξάνδρου" στον Υμηττό.Παρατημένο στην τύχη του έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και εξαιτίας του ότι είναι γεμάτο από πευκοβελόνες και κομμένα κλαδιά, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς. Για το σκοπό αυτό το Στέκι της Χαραυγής απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία επισημαίνει το πρόβλημα και τους θέτει προ των ευθυνών τους

ΔΑΦΝΗ 15/7/11
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
Κο ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗ,
ΔΗΜΟΤ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΛΣΟΣ ΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες της δυσλειτουργίας του Δήμου μας όπως π.χ. συμβαίνει στους παιδικούς σταθμούς αλλά και ειδικά στο ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών και της καθαριότητας γενικότερα. Σε αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα το οποίο θέτουμε προ των ευθυνών του Δημ. Συμβουλίου.
Κάθε κάτοικος και δημότης ο οποίος θα επισκεφτεί το Άλσος Άρη Αλεξάνδρου, θα γίνει μάρτυρας μιας απαράδεκτης κατάστασης. Το συγκεκριμένο άλσος δείχνει μια εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης έχοντας πάψει προ πολλού να αποτελεί ελκυστικό τόπο περιπάτου για τους Υμηττιώτες. Γεμάτο σκουπίδια και περιττώματα σκύλων πολύ σύντομα, εάν δεν παρέμβει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, θα μετατραπεί σε μια εστία μόλυνσης (αν δεν είναι ήδη) για τη γύρω περιοχή. Στα παραπάνω προβλήματα έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα το οποίο λόγω της συγκυρίας αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα. Συγκεκριμένα ο επισκέπτης παρατηρεί τις σωρούς των ξερών πευκοβελόνων να έχουν καλύψει τα πάντα, ακόμα και τα μονοπάτια, καθιστώντας τα επικίνδυνα στους περιπατητές. Κλαδιά από τα δένδρα βρίσκονται σωρηδόν σε διάσπαρτα σημεία περιμένοντας τη μέριμνα του Δήμου για την αποκομιδή τους. Επίσης οι φωλιές πυρόσβεσης χάσκουν ανοικτές με τα λάστιχά τους να είναι εκτεθειμένα στην υψηλή θερμοκρασία των ημερών η οποία και τα καταπονεί.
Με δεδομένο ότι την τελευταία εβδομάδα και από ότι προβλέπεται και την επόμενη σημειώνονται θερμοκρασίες καύσωνα (40 βαθμούς και άνω) καταλαβαίνουμε όλοι το πόσο μια μικρή απροσεξία μπορεί να μετατρέψει την καταπράσινη περιοχή του Δήμου μας σε παρανάλωμα πυρός, η οποία όχι μόνο θα καταστρέψει ένα σημαντικό πνεύμονα της περιοχής αλλά θα αποτελέσει κίνδυνο και για τα γύρω σπίτια.
Με την παρούσα θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση που επικρατεί στο άλσος αλλά και να σας απευθύνουμε τις εξής ερωτήσεις:

1.Είναι υπόψη των υπηρεσιών του Δήμου η συγκεκριμένη κατάσταση στο άλσος Αρη Αλεξάνδρου;
2. Έχει προγραμματίσει η δημοτική αρχή ενέργειες καθαρισμού του συγκεκριμένου χώρου και αποτροπής του κινδύνου πυρκαγιάς τον οποίο συνεπάγεται η κατάσταση στην οποία βρίσκεται;
3. Έχει ελεγχθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα πυρόσβεσης (πυροσβεστικές φωλιές, αντλίες, μάνικες, τροφοδοσία νερού);
4. Υπάρχει πολιτική πρόληψης κατά των πυρκαγιών σε αυτό και τα υπόλοιπα άλση επ’ ευκαιρία των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών;

Πιστεύουμε ότι άποψη όλων μας είναι η υπεράσπιση όσων περιοχών πρασίνου έχουν εναπομείνει στον ιστό της πόλης μας. Με το δεδομένο αυτό πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή οφείλει να δραστηριοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή και περιμένουμε τις απαντήσεις των υπευθύνων.

Ευελπιστώντας στην άμεση κινητοποίηση του δήμου παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επεξήγηση όσο και βοήθεια.


Διαβάστε περισσότερα!

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Προβολές ταινιών

Άλσος Ηλιούπολης Δ.Κιντής, Ανοιχτή συνελέυση κατοίκων Ηλιούπολης

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/7, 20:30, πλ. Φλέμινγκ
«ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ»
Los lunes al sol (2002)
του Fernando León de Aranoa

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/7, 20:30, άλσος Δ.Κιντής
«ΤΟ ΜΙΣΟΣ»
La haine (1995)
του Mathieu Kassovitz

Διαβάστε περισσότερα!

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι;

Ένα καράβι για τη Γάζα – Δελτίο τύπου για την απαγόρευση απόπλου

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των πλοίων που βρίσκονται σε ελληνικά λιμάνια και συμμετέχουν στην διεθνή αποστολή αλληλεγγύης στην Γάζα. Χωρίς καν να επικαλεστεί κάποιον -έστω και προσχηματικό- λόγο, ο κ. Παπουτσής απαγόρευσε τον απόπλου σε πλοία ελληνικής και ξένης σημαίας χωρίς να συντρέχει απολύτως κανένας τεχνικός, διαδικαστικός ή νομικός λόγος.



Η ισραηλινή πολυεπίπεδη προσπάθεια ακύρωσης της διεθνούς αποστολής που δρομολογήθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, βρήκε ένθερμο συμπαραστάτη την ελληνική κυβέρνηση. Αφού η δολιοφθορά των 2 πλοίων -τις προηγούμενες ημέρες- δεν επαρκούσε για να ακυρωθεί η αποστολή, οι πρόθυμοι οσφυοκάμπτες της ελληνικής κυβέρνησης ανέλαβαν να εκτελέσουν το βρώμικο έργο που θα είχαν να επιτελέσουν οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις καταμεσής στην θάλασσα. Ευθυγραμμισμένοι πλήρως με τις ισραηλινές επιταγές, δεν δίστασαν να στείλουν σκάφη και κομάντο του ελληνικού λιμενικού που με την απειλή όπλων ανάγκασαν επιβατηγό πλοίο της αποστολής που μόλις είχε αποπλεύσει από το Πέραμα με αμερικανούς πολίτες να επιστρέψει στο Κερατσίνι.

Όταν πέρσι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωνε ανερυθρίαστα ότι «απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι εννοούσε πως τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι. Αυτοί που μόλις προχτές προθύμως εκχώρησαν την δημόσια περιουσία της χώρας στους τοκογλύφους, σήμερα δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν την παραδοσιακά φίλα και αλληλέγγυα στάση της ελληνικής κοινωνίας στην παλαιστινιακή υπόθεση.

Εμείς από την μεριά μας αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η πρόθεσή μας και η αποφασιστικότητά μας να φτάσουμε στην αποκλεισμένη Γάζα δεν κάμπτεται, αντίθετα δυναμώνει. Οι συντονισμένες προσπάθειες της ισραηλινής και της ελληνικής κυβέρνησης δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας επιβεβαιώνουν ότι αυτοί μας φοβούνται. Φοβούνται την φιλία των λαών, την διεθνή αλληλεγγύη, την ανθρωπιστική ευαισθησία, την άρνησή μας να αποδεχτούμε την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, τον κοινό μας αγώνα για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα!